Authentiek
Uniek
Kleurrijk
0
0
Review Logo9,8 @ Google

Door Juliët, 28 januari 2015

Juweeltjes uit Ghana

Mijn goede vriendin Joyce heeft een eigen fotostudio By Joyce Photography en zal de tassen gaan fotograferen. Op zaterdagochtend verzamelen wij om de visagie en styling te doen. Om 1 uur is de shoot en hoewel de modellen een tikje gespannen zijn, weet Joyce ze heel snel op hun gemak te stellen.

 


De ene foto na de andere wordt geschoten en wat knallen de kleuren van de foto's af. Na ruim twee uur zit het erop en gaan wij richting huis. Het resultaat mag er zijn en is nog mooier dan verwacht.


Ook zijn de eerste symbolen aangekomen uit Ghana. Het Artcentre in Accra heeft de beste houtsnijwerkers en wat ben ik trots dat deze juweeltjes uit Ghana aan mijn tassen hangen. Handgemaakt met een stukje geschiedenis erin. Zo krijgt elke tas een eigen verhaal.


De Adinkra symbolen bestaan uit bijna 400 symbolen met elk een spreekwoordelijke betekenis. Voor mijn webshop heb ik twaalf symbolen gekozen. Want als ik aan Afrika denk, denk ik aan kracht, schoonheid maar ook aan doorzetter. Ben je toch op zoek naar iets anders? Er zit voor iedereen wel een passend symbool bij. 


De stoffen zijn gemaakt van Afrikaanse wax print en brengen een stukje Afrika in het Nederlandse straatbeeld. Als ik naar de markt in Rotterdam ga, valt mij op dat bijna alle tassen bestaan uit donkere kleuren. Mijn tassen gaan hier echt verandering in brengen.


Binnenkort komen er nog meer mooie tassen bij in mijn shop. In de volgende blog ga ik je meer vertellen over mijn eigen symbool Sankofa en waarom ik juist dit symbool heb gekozen.



Bye bye,


Juliët

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »