Authentiek
Uniek
Kleurrijk
0
0
Review Logo9,8 @ Google

Door Juliët, 16 februari 2015

Het ei van de toekomst


Het symbool kan op twee manieren worden uitgebeeld. De eerste is een vogel die omkijkt naar het verleden met het ei van de toekomst in zijn snavel. De tweede is het hartvormige symbool wat mijn logo is geworden.
Alle symbolen worden gemaakt in het Art Centre in Accra door Kofi. Kofi is een meester in het houtsnijden en maakt al mijn symbolen met veel liefde en passie.

Maar waarom heb ik nu juist Sankofa gekozen? Ik had destijds voor mijn tante Anita een mooie traditionele jurk meegenomen uit Ghana. Deze jurk zou jaren later een belangrijke rol spelen bij de keuze van mijn symbool en het ontstaan van Dinkra.

  

Op deze jurk staat namelijk het hartvormige symbool van Sankofa. En ik heb tante Anita gevraagd om mij te helpen met het naaien van mijn bijzondere tassen.
 

Dinkra moest gewoon het symbool Sankofa gaan krijgen. Ook de betekenis van het symbool spreekt mij aan. Ga terug naar je verleden en neem je ervaringen mee op weg naar de toekomst. Mijn inspiratie voor nieuwe ontwerpen haal ik uit mijn Afrikaanse roots.

Bye bye,

Juliët 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »