Authentiek
Uniek
Kleurrijk
0
0
Review Logo9,8 @ Google

Door Juliët, 17 december 2014

Back to my roots

Het idee voor Dinkra is ontstaan op de markt van Accra. Hier is het hectisch, warm en kleurrijk. De vrouwen zijn hier de baas. Van inkoop tot verkoop alles gaat door de handen van de market queens. Samen met mijn oma loop ik langs de kramen op zoek naar een mooie lap stof om een tas van te laten maken. Mijn oog valt op een stof met het Sankofa symbool.

 

 

 

De betekenis van dit symbool speelt een belangrijke rol in mijn leven. Met de ervaringen uit het verleden, kan ik verder in de toekomst.

In Ghana spelen symbolen een belangrijke rol. De Adinkra symbolen worden dagelijks gebruikt door de Ashanti's, de cultuur waar ik zelf vandaan kom. Alle symbolen hebben een mooie spreekwoordelijke betekenis. Je vindt de symbolen overal terug. In houtsnijwerk maar ook gestempeld op lappen stof.

Het naaiatelier zit vlakbij Mokola markt. Ik besluit om een hobobag te laten maken van de stof. Na een week kan ik mijn tas ophalen. En wat is de hobobag mooi geworden. Kleurrijk maar met een verhaal erachter door het Sankofa symbool.

Na twee heerlijke weken zit mijn vakantie erop en voor ik het weet, sta ik weer op Schiphol. Wat zal ik de warmte en het kleurrijke van Ghana missen. Maar door mijn tas breng ik dit mee naar Nederland. Ik krijg heel veel positieve reacties op de tas en de stof.

Dit is het moment om een stukje Afrika naar Nederland te brengen. Met mijn naaiervaring uit Ghana waar bijna alle vrouwen hun eigen kleding maken, besluit ik om voor mijn vriendin ook zo'n kleurrijke tas te maken. Door alle reacties op haar verjaardag en de vraag naar meer tassen is het idee geboren om mijn eigen tassenlijn op te zetten.

Ik ga aan de slag met mijn eigen ontwerpen en kies voor mijn collectie tassen een aantal Adinkra symbolen die voor mij bij Ghana horen.

Wil jij ook een tas met een verhaal. Vanaf 1 januari 2015 zijn de tassen te bestellen via onze webshop www.dinkra.com en maak een statement.

 

Juliët

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »